Leve, Leve!

Malmös mest omtyckta munkar är veganska och bakas på Leve, ett bageri och konditori som i stort har ett miljötänk och som har vänt på...

Bedros bedrifter

Plötsligt dyker Bedros Kabranians namn upp både här och där, även i internationella sammanhang. Vi blev nyfikna på honom och åkte till Magnus Johanssons Bageri...

Syrlig seger!

Mästerkonditorn Mattias Ljungberg driver två av Stockholms, och Sveriges, mest hajpade konditorier: Tösse och MR Cake. Han tror att vi har sett kulmen av sockertrenden...

Kul om kokos

-Kokosolja är mycket värmetåligt. Till skillnad från andra fetter så oxiderar inte kokosolja förrän vis 180 grader vilket gör den väldigt användbar vid stekning, fritering...

4 frågor till Eatelys grundare Oscar Farinetti

Oscar Farinetti tycker absolut att vi ska prova ett italienskt mousserande vin under intervjun, så det gör vi. Några dagar senare ska saluhallskedjan Eately öppna...

Silver i Nordic Pastry Cup

Det svenska Konditorlandslaget tävlade i Nordic Pastry Cup – nordiska mästerskapen i konditori – den 19 mars. Laget hamnade på en andra plats, bland annat...

Årets bagare 2018

Gustav Fagerman vann den 15 mars tävlingen Årets Bagare 2018 och blev därmed även svensk mästare för professionella bagare. Gustav driver Artisan Break i Karlstad,...

Blomsterliv

Hon har vunnit internationell berömmelse för sina konstnärliga tårtor men skulle skämmas om de inte vore lika goda som vackra. Möt Liv Sandberg, konditorn som...