Recept / Yuzusorbet med gräddfil i sesamstrut

Yuzusorbet med gräddfil i sesamstrut

Kock:

Sara Aasum Hultberg

Kök:

Källa:

BAKA nr 3 2018

Ca 15 stycken

Det här behöver du: 

Sorbet 

500 gram gräddfil

200 gram yuzupuré

200 gram citron

300 gram socker

100 gram honung

Våffelstrutar

150 gram vetemjöl

175 gram florsocker

125 gram äggvita

125 gram vispgrädde

50 gram svarta sesamfrön

Såhär gör du: 

Sorbet: Mixa samtliga ingredienser till sorbeten och låt stå kallt i några timmar innan den körs i glassmaskin. Frys glassen före servering.

Våffelstrutar: Blanda vetemjöl och florsocker i en bunke och tillsätt äggvita och vispgrädde lite i taget tills det blir en fin smet, avsluta med sesamfrön. Grädda flarn i ett rånjärn och rulla snabbt ihop till fina strutar.

 

Recept